SandyStation, de nieuwe held in jouw klaslokaal

Jouw keuze voor een leven als leerkracht was zo gemaakt. Je houdt van kleine wijsneuzen en brengt ze vol enthousiasme wat bij. Maar laten we eerlijk zijn. Lesgeven aan kinderen in 2020 is allesbehalve appeltje-eitje. Er is tegenwoordig zoveel technologie beschikbaar. Een boek heeft eindeloos concurrentie en er bestaat altijd wel een ‘coolere’ app.

De dagen waarop je volhardend pogingen doet de aandacht van je klas erbij te houden, zijn voorbij met SandyStation. Breng je leerlingen wat bij over geografie door verschillende zintuigen te stimuleren; een bewezen manier om effectief iets te leren. SandyStation is interactief, leerzaam en zal ongetwijfeld de nieuwe held van je klaslokaal worden.

Wat is SandyStation?

Een zandbak op zichzelf is al leuk. Maar combineer er eentje met een 3D-camera en een projector en je kunt je verbeelding pas echt op hol laten slaan. En dat is nou precies waar SandyStation voor staat.

Met SandyStation breng je een compleet ecosysteem in je klaslokaal, die door jouw leerlingen bekeken, aangeraakt en zo ontdekt kan worden.

Een kronkelende rivier vol bochten heb je met een paar vegen gemaakt. Graaf een meer die met elke schep dieper volstroomt. Of zoek het hogerop met puntige bergtoppen. Maak er een vulkaan van door een gat in de top te slaan en bekijk hoe de uitbarsting over het oppervlak glijdt.

Betrek je klas spelenderwijs bij het leren van map contouren, in plaats van ze er alleen maar over te vertellen.

De Interactive Globe toevoeging

Oké, dat ecosysteem staat. Waarom gaan we niet nog een stap verder? Met de Interactive Globe voeg je het hele universum aan je klaslokaal toe.

Zie met eigen ogen hoe onze continenten verschuiven over de aardbol, breng in beeld hoe een tsunami zich over de wereld kan verspreiden, of bekijk Mars van alle verschillende kanten. De bolle vorm helpt je deze natuurlijke verschijnselen in 3D weer te geven.

De Interactive Globe komt met verschillende applicaties. Je kunt bijvoorbeeld de verspreiding van de Fukushima radiatie door middel van projectie demonstreren. Of je kunt je klas laten zien hoe ijs zich heeft ontwikkeld op onze planeet in de afgelopen eeuwen en hoe onze planeet er hoogstwaarschijnlijk in de toekomst uit zal zien. Geef je verhalen een letterlijke nieuwe dimensie door er bewegend beeld in 3D aan toe te voegen.

Hoe werkt het?

Een 3D-camera scant het geprojecteerde gebied van het SandyStation om live de hoogteverschillen in het zand bij te houden. Er zit een projector op aangesloten, waardoor je meteen water in het gat dat je zojuist hebt gegraven ziet lopen. Hiermee komt het zand tot leven.

Met de Interactive Globe als toevoeging breng je het hele universum binnen. Je hoeft alleen je SandyStation af te sluiten met het witte bord met een bolle vorm erop, en je bent klaar om de wonderenwereld van planeten te ontdekken. Je kunt optioneel een muis met een trackball gebruiken om de geprojecteerde planeet rond te draaien.

Er zit een klein scherm met touchscreen bij waarmee je tussen applicaties kunt navigeren. Hierdoor kun je moeiteloos wisselen tussen watersimulaties in de zandbak en tijdzones op de aardbol.

Waarom kiezen voor SandyStation

Het opzetten van SandyStation is simpel. Want wij weten ook best dat je als leerkracht nog een miljoen andere dingen te doen hebt. Wanneer je SandyStation binnenkrijgt, is hij bijna helemaal klaar voor gebruik. Je hoeft alleen twee dingen aan elkaar te monteren, zand in de bak te stoppen en de stekker in het stopcontact te steken. Een kleine moeite om een groots universum binnen te halen, toch?

We verwachten niet dat je een technisch meesterbrein bent. Het bijgeleverde schermpje bevat alles wat je nodig hebt om alles soepel te gebruiken. Je hoeft niets te kalibreren of te downloaden. Vanaf het moment dat je alles inplugt ben je klaar om te beginnen.

Als je vragen voor ons hebt, neem dan vooral contact op. We waarderen je interesse en vertellen je graag alles over SandyStation.